Partneri

     

Image 398


   

Inteligentno upravljanje serverskim opterećenjima za virtuelizovana okruženja i Oblake.  

VMTurbo nudi inteligentno upravljanje serverskim opterećenjima za virtuelizovana okruženja i Oblake. VMTurbo koristi ekonomični princip planiranja da bi dinamički podesio dodeljivanje resursa radi postizanja poslovnih ciljeva. Platforma rešenja VMTurbo pojavila se u avgustu 2010.

 

i od tada je više od 4.000 ponuđača servisa na platformi Oblaka i velikih preduzeća širom sveta uvelo ovo rešenje. Među korisnicima su British Telecom, Omnicare i L-3 Communications. VMTurbo obezbeđuje da aplikacije dobiju resurse koji su im potrebni da rade pouzdano, a da infrastrukturu i ljudske resurse koriste na najefikasniji način. Za više informacija, posetite www.vmturbo.com.


Image 400


   

Nova generacija mrežne infrastrukture na zahtev

Poslovne inicijative koje u središte stavljaju aplikacije, pokreću IT da usvoji virtuelizaciju, računarstvo na Oblaku i konsolidaciju oboda mreže da bi povećali raspoloživost aplikacija i smanjili troškove u distribuiranim poslovnim sistemima. I dok svako od ovih pomeranja u arhitekturi donosi očigledne uštede zbog konsolidacije resursa, ostala je zastarela upotreba „kutija“ za IP umrežavanje kao najslabija karika u arhitekturama nove generacije. Da bi se stvarno podržala nova generacija IT arhitektura, potrebno je da mrežna arhitektura bude podjednako agilna kao aplikacije koje podržava.

 

Vyatta Umrežavanje Na Zahtev ispunjava taj uslov. Vyatta je među prvima razdvojila softver za rutiranje i bezbednost od hardvera, stvarajući prvi i platformski nezavisni mrežni operativni sistem, Vyatta Network OS. Vyatta Network OS omogućava sistemskim arhitektama da osiguraju i povežu virtuelne, fizičke i arhitekture Oblaka, pružajući, istovremeno, istu prilagodljivost, pokretljivost, automatsko snabdevanje i prilagođeno licenciranje kao aplikacije koje oni podržavaju. Da biste se upoznali sa vizijom Umrežavanja na Zahtev organizacije Vyatta pročitajte ovaj dokument

Za više informacija, posetite www.vyatta.com


   
Citrix Systems je nastao iz ideje nezavisnosti korišćenja aplikacija od data centara i omogućavanja da zaposleni rade i kada su izvan kancelarije. Na taj način nastaju novi načini rada zaposlenih i IT odeljenja. Danas, to je vizija virtuelnog računarstva, a Citrix je u samom centru.

Ta moćna vizija ostvaruje se zahvaljujući infrastrukturu koja omogućava lakši, jednostavniji i fleksibilniji IT. Organizacije koje upošljavaju moć virtuelnog računarstva smanjiće troškove, dobiti veću agilnost i iskoristiti nove nivoe kreativnosti i produktivnosti svoje radne snage.
 

Više od 230.000 organizacija širom sveta oslanja se na Citrix koji im pomaže da izgrade jednostavnije i isplativije IT okruženje koje omogućava virtuelne stilove rada za korisnike i virtuelne data centre za IT. Širom sveta postoji više od 10.000 Citrix partnera u više od 100 zemalja. Citrix je osnovan 1989. godine, godišnji prihod u 2009. bio je 1,61 milijarde dolara.

www.citrix.com


   
Osnovna namena CRYPTOCarda je da obezbedi da na vašu mrežu može da se prijavi samo onaj kome verujete. Na kraju krajeva, šta vam vredi ostatak vaše investicije u bezbednost (firewall, VPN) ako se ona može zaobići s ukradenom, provaljenom ili recikliranom lozinkom?

Dakle, bilo da izaberete da zaštitite vašu mrežu od neautorizovanih prijava instaliranjem BlackShield ID rešenja unutar vašeg sistema, odlučite se za jednostavnost rešenja „bez infrastrukture“ CRYPTO-MAS upravljanih usluga autentikacije, ili ćete možda koristiti AuthEngine razvojni SDK da biste ugradili jaku autentikaciju za svoje aplikacije, smatramo da je CRYPTOCard rešenje ispred svih ostalih sa funkcijama koje smanjuju potrebe za administracijom automatizujući zadatke dostavljanja, zatim omogućavaju kombinovanje i usklađivanje iz najšireg izbora rešenja koja koriste ili ne koriste tokene,
 

pružaju veću kontrolu i fleksibilnost bezbednosnih pravila, optimizuju i pojednostavljuju korisničko iskustvo kod prijavljivanja, postavljaju informacije i detaljne izveštaje u realnom vremenu nadohvat vaših prstiju i dovode do brzog povraćaja investicija.

Na kraju, u CRYPTOCardu veruju da bi sva poslovanja, bez obzira na vrstu industrije, njenu veličinu ili tehničke resurse trebalo da zaštite svoje on-line resurse i ljude sa kojima dele on-line odnos. Bez obzira na to da li ste malo ili veliko preduzeče ili pružalac usluga, u CRYPTOCardu veruju da imaju rešenje za vas.

www.cryptocard.com


   
Infoblox je lider u automatizacije i kontroli mreža. Mnoga od najvećih svetskih preduzeća oslanjaju se na Infoblox hardver sa integrisanim softverskim rešenjem za kontinuitet poslovanja, dostupnost i usklađenost mreže sa regulativama. Infoblox nudi integrisani DNS, DHCP, upravljanje IP adresama (IPAM) i upravljanje izmenama na mreži i konfiguracijama (NCCM). Sve to su proizvodi koji zajedno obezbeđuju dostupnost mreže, omogućavaju bolju kontrolu mrežne infrastrukture, donose izveštavanje po principu "jednog klika", mrežnu usklađenost i zaposlenima unapređuje efikasnost s ugrađenom funkcijom automatizacije.
 

Kupci preferiraju Infoblox zbog njegovog jedinstvenog rešenja koje integriše DNS, DHCP, IPAM i NCCM proizvode, izgrađeno je na platformi patentirane Infoblox Gridtm arhitekture, i nudi prikaze na osnovu rola, kontrolu i neuporedivu dostupnost mreže.

Infoblox je osnovan 1999. godine i isporučio je više od 40.000 uređaja za više od 4.000 klijenata širom sveta, uključujući više od jedne trećine Fortune 500 poduzeća.

www.infoblox.com


   
IronKey, Inc, osnovan je 2005. godine i svetski je lider u pružanju bezbednog, upravljivog, prenosnog uređaja za skladištenje, autentikaciju i pouzdano virtuelno računarstvo. Njegov portfolio koji se sastoji od najboljih proizvoda u klasi, zadovoljava najviše standarde po pitanju bezbednosti, performansi i privatnosti najzahtjevnijih korisnika kao što su oni koji spadaju u Fortune 500, zatim velikih preduzeća, državnih ustanova i vojske.

Kao deo potpunog bezbednosnog rešenja, IronKey upravljivi multifunkcijski bezbednosni uređaji zadovoljavaju jedinstvene potrebe mobilnih radnika širom sveta. Njegova višestruko nagrađivana rešenja kreću se u rasponu od IronKey Basic najbezbednijeg USB flash drajva na svetu, do IronKey Enterprise Virtual Desktop kompletnog rešenja za nošenje bezbednog računarskog operativnog sistema u vašem džepu.
 

IronKey uređaji na kojima se nalazi IronKey Enterprise upravljački softver i koji prepoznaju mrežu, imaju mogućnost da njima udaljeno upravlja IT odeljenje.

Preko 1.000 korisnika u 75 zemalja poklonili su poverenje IronKey rešenjima kako bi zaštitili svoje neprocjenjive podatke i mreže. Svojom inovativnom, proširivom Trusted Computing Virtual platformom, preduzeća i vladine agencije mogu sada da realizuju isplative prednosti virtualizacije, bez ugrožavanja bezbednosti.

www.ironkey.com


   
U kompaniji Marathon Technologies fokusirani su samo na jednu stvar: raspoloživost aplikacija. Sa ovim jedinim ciljem na umu, razvili su inovativna i jedinstvena rešenja za neutralisanje grešaka u radu sistema, oporavak od katastrofe i visoku raspoloživost koja proaktivno sprečavaju prestanak rada aplikacije uz neuporedivu pouzdanost i jednostavnost – čak i u okruženjima gde se IT resursi ograničeni. Njihova inovativna everRun tehnologija dokazuje da IT koji uvek radi ne mora da bude skup ili da zahteva tim eksperata.

Marathon ima više od 3000 korisnika širom sveta uključujući inovatore i lidere u njihovim industrijama koji prelaze na Marathon kako bi se sprečili prestanak rada aplikacija, eliminisali gubitak podataka, smanjili operativne troškove i bili spokojniji.
 

Marathon je standard za dostupnost za vodeće ISV-e u rasponu vertikalnih industrija čiji korisnici ne mogu da priušte ispad sistema. Ima strateška partnerstva s Microsoftom i Citrixom da bi računarstvo koje uvek radi dospelo do mnogo šireg kruga korisnika.

www.marathontechnologies.com


   
Nexenta® Systems, Inc. je lider po pitanju softverskih rešenja otvorenog koda za skladištenje u enterprise okruženjima. Razbijajući ograničenja postavljena od strane zastarelih proizvoda za skladištenje podataka Nexentin moto je: “Enterprise klasa sistema za skladištenje za svakoga“.

Početkom 2004. Alex Aizman i Dmitry Yusupov napisali su iSCSI softver za skladištenje podataka i osnovali Open iSCSI razvojnu zajednicu (http://www.open-iscsi.org). U 2005. godini, videli su priliku da budu pioniri kombinujući komponente Linuxa sa OpenSolaris i Open Storage bazama koda i osnovali su Nexentu.
 

Kao ishod toga što su bili jedno od prvih preduzeća koje je radilo na ovom području, kada su se sredinom 2008. godine pojavili na tržištu, Nexentini proizvodi bili su među prvim rešenjima za skladištenje koja su se zasnivala na otvorenom kodu.

Od tada, rukovodeći tim se povećao i uključio iskusne veterane iz najpoznatijih preduzeća koja su se bavila rešenjima za skladištenje, otvorenim kodom, linuksom, mrežama i infrastrukturom. Ovaj jedinstveni set talenata gura Nexentu u prvi plan industrije sistema za skladištenje podataka na bazi otvorenog koda.

www.nexenta.com


   

Palo Alto Networks osnovao je vizionar na polju bezbednosti Nir Zuk, sa misijom da ponovo izume firewall tako da opet postane strategijski najvažniji bezbednosni uređaj u mreži.

Palo Alto Networks firewall sledeće generacije omogućava do sada neviđenu vidljivost i kontrolu aplikacija i sadržaja - po korisniku, a ne samo po IP adresi - na čak do 10Gbps, bez degradiranja performansi. Zasnovani na uskoro patentiranoj App-IDtm tehnologiji, Palo Alto Networks firewalli sledeće generacije tačno identifikuju aplikacije - nezavisno od porta, protokola, tehnike izbegavanja ili SSL enkripcije - i skeniraju sadržaj da bi zaustavili pretnje i sprečili isticanje podataka.

Sa Palo Alto Networks firewallom, preduzeća mogu da, po prvi put, prihvate i iskoriste pogodnosti nove generacije aplikacija održavajući istovremeno potpunu vidljivost i kontrolu, smanjujući istovremeno ukupne troškove vlasništva kroz konsolidaciju uređaja.

 

Sve funkcije podržane su od strane porodice šest platformi visokih performansi koje ispunjavaju široki raspon korisničkih zahteva po pitanju performansi.

Osnivači kompanije i sadašnji rukovodioci bili su ključni pokretači nekih od najvažnijih kompanija na polju mrežne bezbednosti i srodnih tehnologija u prethodnih više od 12 godina, uključujući tu i izum tehnologije inspekcije stanja, kontrole bezbednosti putem hardvera i prevencije upada. Tim inženjera dokazao se dizajnirajući mrežna i bezbednosna rešenja u kompanijama kao što su: Check Point, NetScreen, McAfee, Juniper Networks, Cisco i mnoge druge.

www.paloaltonetworks.com


logotipi-phdvirtual

   

PHD Virtual Technologies menja način na koji su se do sada štitili podaci u virtuelnim IT okruženjima. Prvi su primenili koncept „virtuelnog uređaja za bekap“ (Virtual Backup Appliance - VBA) još 2006. godine, koristeći virtuelne mašine za bekap virtuelnih mašina, i od tada, sa često nagrađivanim rešenjima, predstavljaju pravi izbor za zaštitu podataka u virtuelnim okruženjima. Više od 3.500 poslovnih sistema širom sveta ima poverenje u rešenja PHD Virtual za VMware i Citrix XenServer, i koriste ih za zaštitu ključnih poslovnih podataka. Tržište virtuelizacije brzo se širi i rešenja za zaštitu podataka traže se sve više. Kompanija PHD Virtual Technologies nastoji da pomogne svojim korisnicima da postignu visoku raspoloživost podataka uz upotrebu sofisticiranih proizvoda koji pojednostavljuju složene procedure i probleme.

 

PHD Virtual donosi bolje performanse i proširivost, jednostavnost korišćenja i ekonomičnost rešenja. Za sjajne perfomanse, zaslužan je koncept virtuelnog uređaja za bekap koji omogućava višestruke strimove podataka (uz upotrebu više virtuelnih bekap uređaja), istovremeni bekap i restore, ugrađenu deduplikaciju i praktično uvek pune bekape. Skalabilnost se dobija povećanjem broja virtuelnih bekap uređaja, jednostavnost korišćenja integracijom sa postojećim platformama za virtuelizaciju, a ekonomičnost fleksibilnim licenciranjem i uštedom na dodatnim fizičkim serverima (virtuelni bekap uređaj postavlja se na istom hostu gde su i ostale virtuelne mašine koje se bekapuju).

www.phdvirtual.com


   
Symantec su osnovali 1982. vizionari na polju računarskih nauka. Kompanija se razvijala da bi postala jedna od najvećih svetskih kompanija sa više od 17.500 zaposlenih u više od 40 zemalja. Symantec nudi rešenja za bezbednost, skladištenje i upravljanje sistemima da bi pomogao svojim korisnicima – od pojedinačnih, kućnih korisnika i malih preduzeća do najvećih globalnih organizacija – da obezbede i upravljaju svojim svetom informacija bez obzira na rizike koji ih čekaju na raznim tačkama. Ta rešenja potpunija su i efikasnija od rešenja bilo kojih drugih kompanija.
 

Kompanija Symantec fokusirana je na eliminisanje rizika za informacije, tehnologije i procese nezavisno od uređaja koji se koristi, platforme, načina sarađivanja ili lokacije. Softver i usluge kompanije Symantec štite od raznih rizika na raznim mestima, potpunije i efikasnije, omogućavajući da se informacije koriste ili čuvaju sa poverenjem.

www.symantec.com


   

ThinPrint je specijalizovan za rešenja koja se odnose na štampanje u različitim mrežnim okruženjima i svim poslovnim sektorima širom sveta. Sa sedištem u Berlinu, počeli su da prave rešenja za štampanje za rastuće tržište koje se zasniva na serverskim platformama i proširili su se do tačke da imaju vodeća rešenja za probleme štampanja u serverskim okruženjima u preko 80 zemalja sa raznim .print proizvodima. Danas, ThinPrint takođe nudi vodeća rešenja za štampanje u okruženju virtuelnih desktopova koje postaje sve aktuelnije.

Koristeći njihovu .print tehnologiju, kompanije mogu da primene jedinstveno rešenje za svoje okruženje štampanja.

 

Sa kompresijom podataka štampe koja se obavlja uz visoke performanse i kompresijom na do dva procenata originalne veličine, kontrolom bandwidtha u zavisnosti od konekcije, SSL enkripcijom podataka štampe i servisima praćenja za analizu troškova štampanja, kao i raznim opcijama upravljanja štampanjem, i njihovom sopstvenom DRIVER FREE PRINTING tehnologijom, .print familija proizvoda drastično unapređuje proces štampanja.

www.thinprint.com


logotipi-vidyo

   
Vidyo, Inc. bio je pionir u tehnologiji Ličnog Teleprisustva omogućavajući učestvovanje više osoba u video konferenciji koja omogućava prirodnu, HD kvalitetnu sliku i zvuk. Desktop, kao krajnja tačka, u interakciji licem-u-lice koristi regularnu IP mrežu i time Vidyo rešenje pruža udobnost korišćenja video konferencijskog sistema. Vidyo patentirane tehnologije primenjuju H.264 Scalabale Video Coding (SVC) standard da bi se proizvela nagrađena rešenja prepoznata da pružaju najbolju otpornost na greške i najniže latencije za video konferencije preko Interneta i drugih IP mreža opšte namene, u HD kvalitetu.
 

Tehnologija koju pruža Vidyo za OEM i Enterprise rešenja podržava povezanost od tačke do tačke i povezanost više tačaka koje mogu biti proizvoljne po pitanju krajnjeg uređaja koji se koristi u tu svrhu: Mac računari, Windows bazirani desktopi ili posebno namenjeni sistemi za video konferencije.

VidyoTechnology™ koriste Hitachi, Teliris, ShoreTel i mnogi drugi veliki korisnici širom sveta. Sedište preduzeća nalazi se Hackensacku u državi New Jersey i u privatnom je vlasništvu.

www.vidyo.com


logotipi-virtualcomputer

   
Virtual Computer - NxTop Enterprise je jedinstvena platforma koja podržava svaku kombinaciju modela isporuke desktopa od VDI na strani klijenta do upravljivih pristupnih tačaka za aplikacije oblaka i VDI (infrastruktura virtuelnih desktopa) na serverima.
 

Upravljanje je dramatično pojednostavljeno kroz centralizovani, jedan-prema-više način implementacije i održavanja imidža. Platforma takođe sadrži niz bezbednosnih funkcija od AES-256 enkripcije celog diska pa do mogućnosti daljinskog isključivanja.

www.virtualcomputer.com

     © 2011 Sva prava zadržana. ITIPO d.o.o. Beograd, Srbija, Milutina Milankovića 11a, Novi Beograd, 11070, telefon: +381 11 655 71 51, faks: +381 11 655 71 51, e-mail: office@itipo.net.